headerimg

We hebben 27 gasten en geen leden online

Covid-19 maatregelen

Op deze pagina van de vc Were Di website vind je informatie over de coronamaatregelen bij vc Were Di.

Sporthal Molenbroek Gemert.

Beste spotvereniging, sport- en beweegaanbieder,

Op 15 februari was er opnieuw een persconferentie over de coronamaatregelen. Zoals jullie hebben gehoord worden de huidige coronamaatregelen in drie grote stappen losgelaten. In deze mail vinden jullie de maatregelen voor de sport die vanaf vandaag (18 februari) zullen gelden. Zo mogen kantines langer open blijven en is het coronatoegangsbewijs niet meer verplicht om buitensportaccommodaties te betreden. In deze mail een overzicht met de wijziging ten opzichte van de eerder geldende maatregelen.

Maatregelen voor de sport vanaf 18 februari:

Voor sportbeoefening gold geen beperking qua opening en dat blijft ook zo na vrijdag 18 februari. Verder:
• De sportkantine mag open tot 1 uur ’s nachts, mits dat binnen reguliere exploitatievergunning is toegestaan.
• Toeschouwers zijn tot 1 uur ‘s nachts toegestaan op de sportaccommodatie.
• Binnensport, zwembaden, sportkantines zijn CTB-locaties. Zolang daar minder dan 500 personen per zelfstandige ruimte zijn vervalt daar de 1,5 meter, is een vaste zitplek niet meer verplicht en hoeft er geen mondkapje meer gedragen te worden (zoals nu verplicht bij verplaatsing). Indien er meer dan 500 personen/bezoekers zijn dan is een vaste zitplek en mondkapje bij verplaatsing wel verplicht, maar geldt de 1,5 meter regel niet meer.
• Buitensportcomplexen zijn geen CTB-locaties meer. Buiten geldt echter nog steeds de placeringsplicht en dat er 1,5 meter afstand moeten worden gehouden. Voor de binnenruimte van een buitensportaccommodaties (zoals kantine en kleedkamers) is het CTB verplicht en gelden ook de regels voor de binnensport.

 

Coronatoegangsbewijs
Het CTB blijft nog tot 25 februari gelden op alle locaties waar die nu al getoond moet worden.

 

Blijf op de hoogte
Het is verstandig om de komende periode de website van de Rijksoverheid in de gaten te houden.
Verder is het nuttig om de website van NOC*NSF te raadplegen voor richtlijnen en protocollen specifiek voor de sport. Raadpleeg ook even de pagina met veel veelgestelde vragen, hier vind je vaak antwoord op een groot deel van de vragen.
 
 
© vc Were Di. All Rights Reserved.