headerimg

2021-11-27 Vocala DS3

Op zaterdag 27 November hadden we een uitwedstrijd tegen Vocala ds 3.

We begonnen de eerste set niet sterk. We stonden gelijk een aantal punten achter. Waar onze service slecht was, hadden zij een aantal sterke service reeksen waar wij geen antwoord op hadden. Na een tijdje liep de pass wat beter en konden we een aantal punten inlopen. De rest van de set verliep heel spannend. Wij trokken aan het langste eind en wonnen de set met 23-25.

De tweede set begonnen wij een stuk beter. De service was nog niet optimaal, maar de tegenstanders stonden al veel meer onder druk. Wij stonden de hele set drie of meer punten voor. Op het einde hebben we dit niet voortgezet, waardoor de tegenstander, tegen de verhoudingen in, met de 2e set aan de haal ging: 28-26.

De derde set hadden zij ineens veel meer zelfvertrouwen en begonnen zij beter aan de set. Wij hadden weer een valse start, waardoor we voor de tweede keer in de wedstrijd achter de feiten aanliepen. We moesten een inhaalslag maken en deden dat ook. Op het moment dat we weer op gelijke hoogte waren in de stand liepen zij weer uit. Deze set was iets minder spannend: 25-21.

De vierde set was alles of niets. We wilden heel graag winnen en dat moest ook kunnen als we meer ons niveau zouden halen. We begonnen sterker dan de vorige set, maar we konden niet uitlopen. Er werd hard gewerkt, we gaven en kregen niet veel punten cadeau. Het ging weer heel lang gelijk op in het voordeel van Vocala, maar nu konden we wel op het einde nog een sprintje inzetten om de set binnen te halen: 26-28.

Een vijfde set moest beslissen wie de winst en het derde punt zou krijgen. Deze keer moesten we vanaf het begin scherp zijn. Ook in deze set gingen we weer gelijk op. We hadden nog steeds moeite met hun service, maar af en toe kwam er een goede pass en werd deze ook hard binnen de lijnen geslagen. Helaas hadden zij aan het einde van de set het betere van het spel en verloren wij met 15-11.

We waren heel erg aan elkaar gewaagd, maar wij deden deze hele wedstrijd op de verkeerde momenten een stapje terug. Daardoor verloren we de wedstrijd met 3-2.

nevobo competitie