headerimg

2022-01-29 Vollan '65 DS1

Were-di Ds 1 verliest nipt in spannende 5 setter

 

Op 29 januari begon na 2 maanden van te veel vrije zaterdagen dan eindelijk de competitie weer! We mochten met volle tribunes en veel support spelen tegen Vollan '65 Ds1. Helaas konden we deze eerste wedstrijd van de tweede helft niet met de voltallige selectie spelen.

De eerste set begon het spel even onwennig, maar na de eerste punten op het bord begonnen we onze draai te vinden. Waar er bij de tegenstander regelmatig fout geserveerd werd, hadden wij wel een bijna foutloze service. De druk lag bij de tegenstander en wij waren lekker de punten aan het binnen slaan. Op het einde lag het spel dichter bij elkaar, maar konden wij verdiend aan het langste eind trekken: 26-24.

De tweede set begon de tegenstander iets meer druk in de service te leggen, waardoor onze pass slordiger was. We moesten iets meer naar oplossingen zoeken in de aanval, waardoor er meer ballen naar de buitenkanten gespeeld werden. Deze set was weer close, maar helaas net niet in ons voordeel: 24-26.

De derde set begonnen we sterk. We hadden weer meer controle en de trainer bracht tijdens de time-outs de puntjes op de i aan de orde. Daarnaast kreeg Vollan meer problemen, nadat een buiten aanvalster van Were-di hun midden uitschakelde via een bal tegen het hoofd. Daar bleef het echter niet bij, want even later kreeg nog iemand die power bal tegen het hoofd. Die set lieten we meer van ons betere spel zien en we trokken deze dan ook over de streep met 25-22.

De vierde set leek het alsof we begonnen met het idee of we nergens meer om speelden. Vanaf het begin ging de pass niet lekker en kon er niet lekker aangevallen worden. We waren gewoon niet zo scherp als in de vorige sets. Er werd nogsteeds hard gewerkt, maar het was allemaal net niet goed genoeg. Vollan zette een tandje bij en wij konden even niet aanhaken. Deze set was snel voorbij en eindigde met een kansloze 13-25. Wat wil zeggen: een vijfde set.

We moesten nu vanaf het begin scherp zijn. We liepen uit tot een 6-0 voorsprong. Daarna was het even een mindere periode met weer moeite in de pass. Aanvallend kregen wij de ballen niet meer tegen de grond geslagen, Vollan helaas wel. Zij hadden even het betere van het spel en liepen weer op ons uit. We hebben gevochten voor elke bal maar helaas was het niet genoeg deze eerste wedstrijd. De vijfde set verliezen we met 11-15. De wedstrijd verliezen we met 2-3.

Helaas was het deze zaterdag niet voldoende, maar we treden aankomende zaterdag, 5 februari, met nieuwe moed aan tegen de nummer 1 van de lijst: Peter Peters/ TSR Ds1. We spelen om 18:45 in Schaijk en we kunnen jullie support ook dan weer goed gebruiken!

nevobo competitie