headerimg

2022-03-12 Somas/Activia DS5

Were-Di dames 1 houdt net geen 3 punten in eigen huis

Zaterdag 12 maart mochten we in Gemert aantreden tegen Somas Activia D5. Door een tekort aan middens moest alleskunner Sylvie vandaag op deze positie haar kunsten laten zien.

De eerste set ging het lang gelijk op. Er waren lange rally's die afwisselend door de teams binnengehaald werden. De service druk van de tegenstander was op het einde van set 1 iets hoger, waardoor er aan onze kant iets minder netjes gespeeld werd. Dit resulteerde in een verlies van 21-25. De tweede set begonnen we sterk. We zetten vanaf het begin goed druk en raken beter in ons spel. De pass komt beter, waardoor meerdere mensen goed bereikt kunnen worden om aan te vallen. Er worden mooie punten gescoord door iedereen en we winnen de set met 25-22.

De derde set ging vanaf het begin heen en weer. Er wordt sterk verdedigd. Meerdere keren wordt er zo hard achter de bal aangerend dat de tribune (bijna) over het hoofd wordt gezien. Helaas mocht het werk deze set net niet baten: 23-25.

De vierde set dus alles of niets. De hele wedstrijd is het al stuivertje wisselen om de punten, dus we mochten nog steeds hopen op 3 punten. Helaas begonnen we na een tijd tegen een achterstand aan te kijken. We hebben als team gepresteerd en deze achterstand uiteindelijk kunnen ombuigen. Daarnaast werden er ook hele mooie directe punten gescoord. Het gevecht voor een vijfde set was ingezet en wij trokken aan het langste eind: 27-25.

Daar was dan de beslissende vijfde set. Wij begonnen sterk en waren als eerste bij de 8 punten. Na de kant wissel bleven we goed spelen, maar de tegenstanders hadden het ook nog niet opgegeven. We hadden allebei af en toe wat geluk bij de ballen die we scoorden. Helaas was het Somas Activia die het laatste punt scoorden en verloren we de set met 14-16, de wedstrijd met 2-3.

Er bleven 2 punten in Gemert, maar we hadden op meer gehoopt vandaag. Desalniettemin hebben we weer goed spel laten zien en zijn er weer leer momenten voor de volgende wedstrijd.

Deze vind plaats op zaterdag 26 maart om 18:00 in Gemert tegen Vocala D3. Kijkend naar de stand zal ook dit weer een spannende wedstrijd kunnen worden, dus kom ons supporten naar de winst!

nevobo competitie