headerimg

2022-04-02 VC Polaris DS2

Zaterdag 2 April mochten we in Helmond aantreden tegen het als nummer 3 geklasseerde Polaris dames 2. Zij hadden de afgelopen negen wedstrijden gewonnen, dus het zou zeker een moeilijke pot gaan worden. Wij gingen vrij relaxed het veld in, met het doel om een puntje mee te nemen naar Gemert.

De eerste set begonnen we goed. Door het goede serveren aan onze kant kregen zij de pass niet onder controle en konden ze moeilijker tot aanvallen komen. We kwamen goed in ons spel en liepen een aantal punten uit. Tegen het einde van de set maakten we het helaas nog iets te spannend, maar we konden toch aan het langste eind trekken. De set eindigde in 27-29.

De tweede set was het doel om het goede spel voort te zetten en het minder spannend te maken. We liepen weer met een aantal punten uit op de tegenstander na een paar sterke service reeksen. Ook de pass kwam redelijk bij Romy in de buurt, die als spelverdeler goed de aanvallers kon vinden. We speelden net wat scherper en trokken de set met 21-25 over de streep.

De derde set begonnen we een stuk minder scherp. Er waren te veel service fouten, waardoor Polaris heel goed in hun spel kwam. Hun service was ineens heel sterk en wij kwamen niet echt meer aan volleyballen toe. De set was snel klaar met 25-9.

De vierde set begonnen we met een schone lei. Alle fouten die we konden maken hadden we de vorige set al gehad, dus nu moesten we de wedstrijd binnen gaan slepen. Onze service liep weer een stuk beter. In het achterveld werd gewisseld om de pass onder controle te krijgen en voorin om de ballen af te maken. Polaris zat nog in de flow van de vorige set en liep 4 punten op ons uit. Na een foute opstelling aan de kant van Polaris konden wij de punten weer inlopen. Het bleef een spannende wedstrijd tot de laatste punten, maar na een persoonlijke fout aan hun kant en een mooi geslagen bal van Sylvie was de wedstrijd binnen. De laatste set werd gewonnen met 24-26.

Het was een hele spannende wedstrijd die eindigde in 1-3 winst voor ons. We hadden het voor de wedstrijd niet verwacht, maar wij zijn super blij dat we maar liefst 4 punten mee naar Gemert konden nemen. Wij hebben door deze winst meer afstand genomen van de nummer 7 in onze poule.

De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag, 9 April, in Gemert. Kom ons om 18:00 aanmoedigen tegen Avance dames 2.

nevobo competitie